Vineri seara, sportul românesc şi nu numai a fost lovit de o mare tragedie.

165_logo

Fotbalistul camerunez Patrick Ekeng, de la Dinamo Bucureşti, a încetat din viaţă, pe teren, la numai 26 de ani. Abia intrat în confruntarea cu Viitorul Constanţa, lui Ekeng i s-a făcut rău şi s-a prăbuşit pe teren. Salvarea a intervenit după aproape patru minute, iar Ekeng a fost dus la Spitalul de Urgenţă, unde 10 doctori s-au chinuit să-l resusciteze, dar fără folos.

În urmă unui asemenea incident ies la iveală numeroase semne de întrebare. Există semne de întrebare în legătură cu modul în care se face vizita medicală de către sportivii profesionişti de la noi, dar şi în legătură cu măsurile de siguranţă pe care cei de la Dinamo şi le-au luat înainte de a semna un contract cu Ekeng.

Pentru că, deşi poate nu este cazul să generalizăm, exemple precum Marc Vivien Foe, Fabrice Muamba sau chiar Ifeanyi Emeghara ne arată că există riscuri mai mari de a apărea probleme la nivelul inimii.

Apoi, există semne de întrebare şi în legătură cu decizia staff-ului dinamovist ca Ekeng să intre pe teren, deşi se ştia că jucătorul camerunez nu va evolua cu Viitorul Constanţa.

Despre întârzirea cu care s-a făcut intervenţia medicală nici nu mai are rost să vorbim, se ştie deja despre problemele mari care există în sistemul de sănătate.

În urma lui Ekeng rămân o soţie şi o fetiţă de numai doi ani. S-a decis începerea urmăririi penale in rem, pentru ce s-a petrecut la faţa locului, dar asta nu-l mai aduce pe camerunez înapoi.

Federaţia Română de Fotbal şi Liga Profesionistă au decis, de comun acord, amânarea etapei a 10-a din play-off-ul şi play-out-ul Ligii I, dar şi amânarea finalei Cupei României pe care Dinamo şi CFR Cluj trebuia să o joace pe 10 mai, pe Arena Naţională.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version