Ediţia din acest an a Australian Open este una de coşmar pentru jucătoarele din România aflate pe tabloul principal de simplu.

Monica Niculescu (sursa foto zerofotbal.ro)
Monica Niculescu sursa foto zerofotbalro

După ce Simona Halep, Irina Begu şi Andreea Mitu au fost eliminate încă din primul tur, Monica Niculescu a părăsit şi ea competiţia în turul al doilea.

Sportiva noastră a pierdut, cu 4-6, 6-2, 4-6, meciul cu Elizaveta Kulichkova, o rusoaică de numai 19 ani. După un început mai greu de meci, Monica a pus stăpânire pe joc şi a avut chiar 2-0 în decisiv, dar s-a pripit şi a cedat în faţa unei jucătoare extrem de talentate.

Astfel, România rămâne pe tabloul principal de simplu doar cu Alexandra Dulgheru, dar şi “Piti” are o misiune extrem de dificilă joi când o întâlneşte, în turul al doilea, pe Angelique Kerber, a şaptea favorită a turneului.

În schimb, la dublu, Raluca Olaru şi Ysaline Bonaventure au trecut, cu 6-4, 6-4, de Jelena Jankovic şi Andrea Petkovic.

Dacă Australian Open nu le prieşte jucătoarelor din România, marile favorite ale turneului fac spectacol. Serena Williams a trecut în 60 de minute de Su Wei Hsieh, 6-1, 6-2, iar Maria Şarapova a avut nevoie de 71 de minute pentru a trece, cu 6-2, 6-1, de Alexandra Sasnovich (Belarus).

Rusoaica Svetlana Kuzneţova (cap de serie numărul 23) a fost singura jucătoare de top eliminată miercuri.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version