Speranţele României, de o calificare istorică în semifinalele FED CUP, au renăscut, după ce Monica Niculescu a produs surpriza în prima zi a confruntării cu Cehia, de la Cluj.

Monica Niculescu (sursa foto zerofotbal.ro)
Monica Niculescu (sursa foto zerofotbal.ro)

Conştientă că şansele României de a rămâne în meci stau pe umerii ei, după eşecul Simonei Halep, Monica Niculescu a făcut senzaţie în meciul cu Petra Kvitova, marea favorită a Cehiei, şi a demonstrat încă o dată că este o bestie neagră pentru cehoaice.

Monica a zburdat pe teren, a fost extrem de concentrată şi nu i-a oferit nicio şansă adversarei, impunându-se fără drept de apel, 6-3, 6-4.

În aceste condiţii, România şi Cehia sunt la egalitate, 1-1, după prima zi, Simona Halep pierzând, cu 7-6, 4-6, 2-6, meciul cu Plişkova.

Soarta calificării se decide duminică. Simona Halep va deschide din nou balul, într-un meci de totul sau nimic disputat împotriva Kvitovei.

Apoi, Monica Niculescu, plină de moral după victoria de sâmbătă, ar putea da lovitura şi împotriva Karolinei Plişkova, o altă adversară mai bine cotată.

Dacă şi duminică se împart victoriile, departajarea se va face printr-un meci de dublu în care, pentru România, sunt anunţate Andreea Mitu şi Raluca Olaru. Dar este foarte posibil ca în locul Andreei Mitu să intre Monica Niculescu, rămâne însă de văzut cum se va simţi aceasta şi fizic.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version