Cotată cu şansa a treia la câştigarea trofeului pus în joc, Monica Niculescu s-a calificat, joi, în semifinalele turneului feminin de tenis de la Hobart (Australia), competiţie dotată cu premii în valoare de 250.000 de dolari.

niculescu

Pentru a ajunge în penultimul act al competiţiei, Monica a trecut, cu un dublu 6-4, de japoneza Risa Ozaki, sportivă venită din calificări. Partida a durat două ore şi şase minute şi a fost decisă de plusul de experienţă al sportivei noastre.

Monica şi-a asigurat 11.300 de dolari şi 110 puncte WTA plus un avânt moral pentru Australian Open, primul Grand Slam al anului urmând a debuta luni, la Melbourne.

Rezultatul este cu atât mai remarcabil dacă ne gândim că Monica, aflată pe locul 40 mondial în acest moment, s-a oprit anul trecut în optimi la Hobart. Practic, sportiva noastră şi-a asigurat deja un plus de 80 de puncte faţă de anul trecut, rezultat ce i-ar permite să se apropie vertiginos de topul celor mai bune 30 de jucătoare ale lumii.

Iar Monica îşi poate îmbunătăţi parcursul de la Hobart în condiţiile în care pentru ea urmează un meci cu o altă outsideră, ucraineanca Lesia Ţurenko, sportivă aflată pe locul 61 mondial şi care abia s-a impus în sferturi, 4-6, 6-4, 6-3 cu americanca Shelby Rogers.

Lesia şi Monica s-au mai întâlnit o singură dată, în 2011, la Indian Wells, iar atunci sportiva noastră s-a impus fără probleme, scor 6-2, 6-3.

De remarcat că Monica nu este singura sportivă din România care a dat lovitura la Hobart. Raluca Olaru şi ucraineanca Olga Savchuk s-au calificat în semifinalele turneului de dublu, trecând fără meci de surorile Liudmila şi Nadia Kichenok (Ucraina).

Raluca Olaru şi Olga Savchuk vor da piept, în penultimul act al competiţiei, cu Mandy Minella (Luxemburg) şi Anastasija Sevastova (Letonia), sportive care, de asemenea, au trecut fără joc în sferturi de Sara Errani (Italia) şi Kirsten Flipkens (Belgia).

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version