Româncele au cucerit fără doar şi poate oraşul australian Hobart.

Monica Niculescu
sursă foto: Digi 24

Asta pentru că Monica Niculescu, a treia favorită a competiţiei, s-a calificat, vineri, în finala turneului feminin de tenis de 250.000 de dolari găzduit de capitala statului Tasmania.

Monica a trecut fără meci de ucrainianca Lesia Ţurenko, aceasta nedorind să-şi rişte eventuala participare la Australian Open din cauza unor probleme medicale care să se agraveze.

Pentru victoria ei neaşteptat de uşoară Monica primeşte 21.400 de dolari şi 180 de puncte WTA, având mari şanse ca de luni să urce până aproape de locul 30 mondial.

În plus, dacă se impune în finala de la Hobart, Monica are aproape sigură pătrunderea între cele mai bune 30 de tenismene ale lumii.

Însă pentru asta sportiva noastră trebuie să treacă, în ultimul act al competiţiei, de belgianca Elise Mertens, sportivă care a ajuns pe tabloul principal după ce a trecut şi de calificări.

În vârstă de numai 21 de ani, Elise Mertens este abia pe locul 127 mondial, deci măcar teoretic nu ar trebui să-i pună probleme Monicăi Niculescu.

Însă trebuie precizat că belgianca este în mare formă, ea reuşind la Hobart şapte victorii consecutive. Printre victimele belgiencei s-au aflat Kristina Mladenovic, a şaptea favorită a competiţiei, învinsă clar, 6-1, 6-2, în primul tur şi olandeza Kiki Bertens, principala favorită a turneului, învinsă cu 6-2, 7-5 în sferturi.

Elise, care, culmea, nu a pierdut niciun set în cele şapte meciuri jucate la Hobart, a trecut în semifinale de o altă jucătoare venită din calificări, 6-4, 6-0 cu croata Jana Fett.

Monica Niculescu nu este singura româncă finalistă la Hobart. Raluca Olaru şi ucrainianca Olga Savchuk vor juca în ultimul act al turneului de dublu, după ce au trecut, cu 6-4, 6-2, de Mandy Minella (Luxemburg) şi Anastasija Sevastova (Letonia).

Raluca şi Olga îşi continuă parcursul excelent din 2017, ele reuşind în prima săptămână a anului să joace finala de dublu şi la Shenzhen (China).

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version