A costat dublu faţă de preţul estimat iniţial, are mari probleme şi de curând a fost închis pentru că nu are aprobare de la pompieri.

74arenanationala

Însă Naţional Arena i-a cucerit pe străini. Astfel, specialiştii de la fourfourtwo.com a introdus stadionul bucureştean printre cele mai frumoase 100 de arene sportive din lume.

Chiar dacă locul ocupat în ierarhie, 74, nu este chiar unul grozav, Naţional Arena este mai strălucitor pentru străini decât “Estadio Diego Armando Maradona” (Buenos Aires), “Commerzbank Arena” (Frankfurt), “Aviva Stadium” (Dublin) sau “Tele2 Arena” (Stockholm).

Despre Naţional Arena se spune că “fanii sunt avantajaţi de structura sa şi nu trebuie să se obosească prea tare pentru a crea o atmosferă intimidantă pentru adversari”. Totuşi, există şi un punct în minus, respectiv “cromatica scaunelor oferă dificultate în a-ţi da seama dacă cineva ocupă cu adevărat locurile respective”.

Topul celor mai frumoase stadioane din lume este dominat de “La Bombonera”, arena pe care îşi dispută meciurile Boca Juniors, stadion despre care se spune că se transformă uşor “dintr-o bijuterie arhitecturală într-o bombonieră săritoare”.

În TOP 10 au mai fost incluse “Camp Nou” (Barcelona), “Wembley” (Londra), “Azteca” (Mexico City), “San Siro” (Milan), “Maracana” (Rio de Janeiro), “Signal Iduna Park” (Dortmund), “Santiago Bernabeu” (Madrid), “Old Trafford” (Manchester) şi “Allianz Arena” (Munchen).

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version