Naționala de fotbal în sală a României a debutat cu stângul, miercuri seara, la Campionatul European din Slovenia.

Formația noastră a pierdut clar, scor 1-4, în fața unei echipe extrem de puternice a Portugaliei.

Portughezii au dominat startul partidei, iar Pedro Cary a deschis scorul după mai puțin de patru minute de joc. Lusitanul a punctat cu o lovitură cu capul, pe colțul scurt, din centrarea excelentă a legendarului Ricardinho.

Convins că va câștiga fără probleme meciul, selecționerul Portugaliei a decis să-și menajeze superstarul în a doua jumătate a primei reprize, astfel că România a prins curaj și a ieșit mai mult joc.

Florin Matei și Savio Valadares au ratat câteva momente favorabile pentru echipe noastră. A fost momentul în care portughezii au simțit pericolul.

Ricardinho a revenit pe teren și a pasat ideal pentru golul de 2-0 înscris de Fabio Cecilio cu 74 de secunde înainte de finalul reprizei.

În a doua jumătate a reprizei secunde, Mimi Stoica a înscris golul de onoare al echipei noastre. La 2-1 pentru portughezi am sperat într-un miracol, dar minunea a durat doar ceva mai mult de două minute.

Ricardinho a înscris cu o superbă rabona, după o fază în care apărătorii noștri practic nici nu au văzut balonul. Apoi, același Ricardinho a pus bomboana pe colivă pentru noi. Și-a trecut în cont a treia pasă decisivă și Bruno Coelho a închis tabela, stabilind scorul final, 4-1 pentru Portugalia.

În aceste condiții, România va juca vineri, de la 21.45, contra Ucrainei, în meci decisiv pentru calificarea în faza sferturilor de finală.

De remarcat că, din păcate, meciul României este singurul care s-a încheiat cu o victorie până acum și o victorie extrem de clară. În celelalte trei meciuri s-au înregistrat tot atâtea rezultate de egalitate: Slovenia – Serbia 2-2, Rusia – Polonia 1-1, Spania – Franța 4-4.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version