Reprezentanții Centrului Internațional pentru Studii Sportive de la Neuchatel (Elveția) au dat publicității, marți, un raport legat de cotele de piață ale celor mai bun fotbaliști din lume.

Au fost luați în calcul mai mulți indici precum vârstă, poziția pe care joacă, durata contractului, prestațiile avute, numărul de prezențe în echipa națională, etc.

Iar cifrele au scos la iveală un lucru oarecum surprinzător. Deși Lionel Messi și Cristiano Ronaldo se bat constant pentru câștigarea Balonului de Aur, cei de la CIES consideră că brazilianul Neymar Junior, de la Paris Saint Germain, este cel mai bine cotat fotbalist din lume la ora actuală.

Neymar este cotat la 213 milioane de euro, cu puțin sub suma de 222 de milioane de euro pe care Paris Saint Germain a achitat-o pentru a obține serviciile sale.

Neymar este urmat în clasament de Lionel Messi, cotat la 202,2 milioane de euro, și, oarecum surprinzător, de atacantul englez Harry Kane, de la Tottenham Hotspur, jucător cotat la 194,7 milioane de euro.

Deși încă nu se ridică la nivelul lui Messi (30 de ani) ca rezultate și palmares, Neymar (25 de ani) și Kane (24 de ani) au de partea lor tinerețea, la fel ca ocupanții locurilor 4, 5 și 6, respectiv Kylian Mbappe (19 ani, 192,5 milioane de euro), Paulo Dybala (24 de ani, 174,6 milioane de euro) și Dele Alli (21 de ani, 171,3 milioane de euro).

Cristiano Ronaldo nu apar în topul celor mai bine 10 cotați jucători ai lumii, în special din cauza vârstei, va face 33 de ani peste mai puțin de o lună, dar și din cauza cifrelor dezastruoase din actualul sezon al Primera Division. 

Portughezul are doar 4 goluri și două pase decisive în campionat, iar acest lucru se vede și în parcursul echipei, Real Madrid fiind în acest moment pe locul 4, la 16 puncte de liderul FC Barcelona.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version