Echipa de rugby a Noii Zeelande este campioană mondială, după ce All Blacks s-au impus fără mari probleme, scor 34-17, în finala cu Australia de la Londra.

sursa foto: planetrugby.com
sursa foto: planetrugby.com

Puşi în faţa situaţiei de a fi prima echipă din istorie care îşi păstrează titlul cucerit cu patru ani înainte, rugbiştii din Noua Zeelandă s-au pierdut cu firea şi au atacat mai degrabă haotic în prima repriză.

În schimb, australienii, porecliţi Wallabies, au răspuns cu o apărare agresivă care şi-a îndeplinit obiectivul, dar i-a făcut pe elevii lui Michael Cheicka să consume mult prea multă energie.

Din această bătălie a rezultat un meci strâns în prima repriză, cu puţine realizări de cele două părţi. Daniel Carter a semnat trei lovituri de pedeapsă pentru All Blacks, iar Bernard Foley una pentru Wallabies.

Momentul psihologic al meciului s-a produs chiar înainte de pauză. Neozeelandezii au pus în scenă un atac prelungit de toată frumuseţea, atac încheiat cu eseul lui Nehe Milner Skudder, reuşită care a stabilit şi scorul pauzei, 16-3 pentru Noua Zeelandă.

All Blacks au început în forţă şi repriza a doua şi au mai reuşit un eseu, prin Maa Nonu, şi părerea că meciul va fi la discreţia campioanei mondiale.

Un placaj periculos, stupid, al lui Ben Smith a fost la un pas să întoarcă rezultatul. Fundaşul neozeelandez a fost eliminat temporar, iar Australia a profitat la maxim. David Pocock şi Tevita Kuridrani au culcat balonul în terenul de ţintă advers, Bernard Foley a transformat de fiecare dată şi Australia s-a apropiat la 17-21.

A fost, însă, un simplu foc de paie. Finalul meciului a aparţinut Noii Zeelande şi, în special, lui Daniel Carter, cel mai bun jucător de pe teren. Uvertura All Blacks a mai reuşit opt puncte din lovituri de picior, trecându-şi în cont o lovitură de pedeapsă, un dropgol, dar şi o transformare la eseul reuşit în minutul 78 de rezerva Beauden Barrett.

Noua Zeelandă – Australia s-a terminat 34-17 şi All Blacks devin prima naţiune care câştigă de trei ori Cupa Mondială de rugby. Podiumul a fost completat de Africa de Sud, echipă care s-a impus, cu 24-13, în meciul cu Argentina din finala mică.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version