Săptămâna aceasta, Clubul Sportiv Tenis Fan Arad a găzduit un turneu feminin de tenis dotat cu premii în valoare de 15.000 de dolari.

Competiția, înregistrată în circuitul ITF, a avut nu mai puțin de 16 românce la start, însă una singură va evolua în semifinalele de sâmbtă.

Deocamdată, identitatea acesteia nu este cunoscută, ea urmând a fi stabilită în urma ultimului meci din faza sferturilor de finală, când Georgia Crăciun, favorita 2, o înfruntă pe Andreea Mitu, a opta favorită a competiției.

Georgia Crăciun, 19 ani, locul 644 mondial, este una dintre reprezentantele de seamă ale noului val. Ea a ocupat chiar locul 415 mondial anul trecut, dar acum este în revenire de formă după o accidentare care a ținut-o cinci luni departe de teren.

De partea cealaltă, la aproape 27 de ani, Andreea Mitu este mult mai experimentată. Ocupă în acest moment locul 794 mondial, dar a fost și pe locul 68 mondial în 2015. Andreea a câștigat un turneu de simplu și trei turnee de dublu de când a revenit pe teren după ce a devenit mămică.

Alte trei românce au fost implicate în meciurile din sferturile de finală de la Arad, dar toate au cedat împotriva unor jucătoare din străinătate, deși cel puțin Loredana Roșca și Cristina Ene erau cotate drept favorite în partidele lor.

Loredana Roșca, a patra favorită a turneului, a cedat, scor 2-6, 6-3, 2-6, în confruntarea cu Alexa Pirok, din Ungaria, în timp ce Cristina Ene, a cincea favorită a competiției, a cedat, scor 6-1, 3-6, 6-7, în confruntarea cu grecoaica Vasiliki Karvouni, jucătoare venită din calificări.

Intrată în turneu cu un moral bun, după ce s-a impus la Savitaipale, Alexandra Damaschin a cedat și ea în sferturi, în fața Nefisei Berberovic, din Bosnia Herțegovina.

Berberovic s-a impus clar, cu un dublu 6-4, și joacă în semifinale împotriva unguroaicei Pirok, în timp ce Karvouni o așteaptă pe învingătoarea dintre Andreea Mitu și Georgia Crăciun.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version