Cristina Neagu, viitoarea echipieră a formației CSM București, a fost desemnată, oficial, cea mai bună handbalistă din lume în 2016.

Neagu (28 de ani) câștigă pentru a treia oară în carieră titlul acordat de Federația Internațională, după reușitele din 2010 și 2015. Reușita din acest an este însă mai spectaculoasă dacă ne gândim că sportiva noastră nu a mai reușit nici să câștige Liga Campionilor, cu Buducnost, ca în 2015, nici să prindă vreun podium de turneu final, România încheind abia pe locul al cincilea Campionatul European din Suedia.

Victoria Cristinei Neagu a fost una categorică, ea obținând 37,14% din voturile experților, fanilor și jurnaliștilor care și-au exprimat opinia în acest sens. Pe locul al doilea s-a situat norvegianca Nora Mork, 20,86% din voturi, podiumul fiind completat de olandeza Nycke Groot.

Deși a câștigat Liga Campionilor cu CSM București, Isabelle Gullden a încheiat competiția abia a patra, iar pe cinci a venit Kari Grimsbo, din Norvegia.

Vă reamintim că cea mai bună handbalistă a lumii din 2015 și 2016, Cristina Neagu, a semnat un contract cu CSM București urmând ca din vară să joace pentru campioana en-titre a Europei.

La masculin, Nikola Karabatic (33 de ani) a fost desemnat, pentru a treia oară în istorie după 2007 și 2014, cel mai bun handbalist al Planetei. Francezul a fost urmat în clasament de Mikkel Hansen (Danemarca), Andreas Wolff (Germania), Domagoj Duvnjak (Croația) și Sander Sagosen (Norvegia).

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version