După mai bine de o lună şi jumătate de discuţii şi tărăgănări, telenovela Rapid Bucureşti s-a încheiat oficial joi seara, când reprezentanţii Ligii Profesioniste de Fotbal au confirmat intrarea în Liga I a clubului de fotbal ACS Politehnica Timişoara.

rapid
Arena din Giulesti nu mai pupa meciuri de fotbal

Mai întâi, după, practic, patru zile de audieri, discuţii, negocieri şi deliberări, membrii Comisiei de Disciplină a Federaţiei Române de Fotbal au ieşit pe interval cu un comunicat de presă mai degrabă ambiguu.

Printre altele, cei de la FRF au tras concluzia că “Rapid îndeplineşte condiţia deţinerii dreptului de participare în competiţiile organizate de LPF” şi au precizat că “echipa îşi păstrează personalitatea juridică”. (Documentul integral îl puteţi consulta AICI).

Deşi cei de la FRF susţin că rapidiştii au la dispoziţie 48 de ore pentru a merge la Comisia de Recurs, prin cale de atac, cei de la Liga Profesionistă de Fotbal au decis că nu mai vor să aştepte şi s-au aruncat cu capul înainte anunţând oficial că Rapidul este în proces de dizolvare şi că singurul reprezentant juridic al clubului, lichidatorul Aurel Brihac, nu a solicitat oficial înscrierea echipei în Liga I.

Astfel că cei de la LPF au anunţat oficial înlocuirea echipei Rapid Bucureşti pe tabelul Ligii I cu prima formaţie retrogradată, ACS Politehnica Timişoara, bănăţenii urmând a disputa chiar sâmbătă primul meci din campionat, cel cu Dinamo Bucureşti, din deplasare. (Documentul dat publicităţii de LPF îl puteţi consulta AICI)

Există informaţii conform cărora cei de la LPF ar fi fost presaţi de televiziuni să rezolve situaţia pentru a nu risca anularea contractului de drepturi de televizare a meciurilor, în condiţiile în care etapa a doua a Ligii I ar fi fost şi a doua consecutivă în care nu se joacă şapte partide, conform planului.

Rămâne de văzut dacă cei de la Rapid vor avea puterea să mai acţioneze în instanţă FRF-ul şi LPF-ul sau dacă îşi vor asuma eşecul şi vor forma o nouă echipă începând din Liga a patra sau Liga a cincea.

 

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version