De luni există, oficial, un nou candidat la alegerile pentru șefia Federației Române de Fotbal care vor avea loc pe 18 aprilie.

Ionuț Lupescu, fost șef al Comisiei Tehnice de la UEFA și principalul contracandidat al lui Răzvan Burleanu, actualul președinte al FRF, și-a depus candidatura.

Lupescu a anunțat că a recurs la acest gest pentru că “vreau să aduc o viziune modernă și europeană în fotbalul românesc”.

O mulțime de nume grele și-au manifestat deja susținerea față de Lupescu, de la Gică Hagi, Gică Popescu, Florin Răducioiu și Dan Petrescu, până la Daniel Niculae, Daniel Pancu, Răzvan Raț, Dorin Mateuț, Adalbert Kassai, Mircea Sandu și medicul Pompiliu Popescu.

În plus, au trimis mesaje de încurajare doi dintre cei mai mari antrenori din istoria modernă a fotbalului, Mircea Lucescu și, mai ales, Sir Alex Ferguson.

Cu ocazia conferinței de presă de luni, Ionuț Lupescu a anunțat că vrea să promoveze legalitatea, respectul, transparența și folosirea responsabilă a surselor și că este nevoie de o mulțime de schimbări în fotbalul românesc pentru a reveni pe drumul cel bun.

“Vreau să fac un Comitet Strategic pentru fotbal, adică să aduc toţi foştii selecţioneri ai naţionalei României la masă şi să dezbatem împreună ADN-ul fotbalului românesc. Trebuie să vedem ce facem în următorii 6-8 ani, cum ne creştem juniorii, pentru că altfel vom avea o problemă. De asemenea, trebuie să aducem sponsorii şi legiuitorii lângă noi, e foarte important ca oamenii de fotbal să revină acolo unde le este locul. Nu sunt cuvinte mari, ci lucruri pe care le-am simţit în ultimele 6-7 luni. Pentru că cel mai mult m-a deranjat că foştii mei colegi nu au fost respectaţi în ultima perioadă”, a fost mesajul transmis de Ionuț Lupescu.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version