Trei românce, Sorana Cîrstea, Patricia Maria Țig și Ana Bogdan, au evoluat, marți, în primul tur al turneului feminin de tenis de la Tașkent (Uzbekistan), competiție dotată cu premii în valoare de 250.000 de dolari.

tig

Din păcate doar una dintre ele a acces în optimi, Patricia Maria Țig trecând cu mari emoții, 4-6, 6-4, 6-3, de Vitalia Diatchenko, din Rusia.

Deși cotată cu șansa a șaptea la câștigarea turneului, Sorana Cîrstea nu a avut nicio șansă în fața italiencei Francesca Schiavone, sportivă care s-a impus, scor 7-5, 6-2.

Ana Bogdan i-a dat mari bătăi de cap belgiencei Kirsten Flipkens, cap de serie numărul 2, în primul set. Mai experimentată, Flipkens s-a impus, în cele din urmă, scor 7-6, 6-3.

Sorana Cîrstea și Ana Bogdan rămân cu câte 2.220 de dolari și un punct WTA, în timp ce Patricia Maria Țig și-a asigurat 3.420 de dolari și 30 de puncte WTA.

Pentru ea urmează un meci greu cu cehoaica Denisa Allertova, a noua favorită a competiției și ocupanta locului 114 mondial. Cele două sportive, despărțite de doar trei locuri în ierarhia WTA, nu s-au mai întâlnit până acum.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version