Argentinianul Lionel Messi şi portughezul Cristiano Ronaldo sunt consideraţi cei mai buni fotbalişti din lume la ora actuală, însă ei nu sunt nici pe departe cei mai carismatici.

Aceasta este concluzia trasă de specialişti după analizarea unui top al fotbaliştilor care au vândut cele mai multe tricouri de joc în această vară, ierarhie dată publicităţii de sportsdirect.com, cel mai mare retailer de acest gen din Marea Britanie şi poate chiar din lume.

Astfel, deşi nu au vrut să dea publicităţii cifrele, cei de la sportsdirect.com anunţă că fotbalistul care a vândut cele mai multe tricouri în această vară este mijlocaşul francez Paul Pogba, de la Manchester United.

Achiziţionat cu 105 milioane de euro în vara anului trecut, de la Juventus Torino, despre Pogba se spune că şi-a scos deja banii cu vârf şi îndesat doar din comercializarea materialelor promoţionale cu numele său.

De altfel, Manchester United domină ierarhia jucătorilor care au vândut cele mai multe tricouri, Pogba fiind urmat în clasament de atacantul Romelu Lukaku, jucător adus de curând de la Everton.

Succesul echipei de pe Old Trafford se datorează deschiderii excelente pe care Manchester United o are pe pieţele din Asia şi din America de Nord.

Podiumul este completat de belgianul Eden Hazard, de la Chelsea Londra. Argentinianul Lionel Messi, de la FC Barcelona, este primul fotbalist din afara Premier League care apare în acest clasament, dar starul catalanilor ocupă abia locul al optulea, fiind depăşit inclusiv de Alexander Lacazette, Marcus Rashford, Harry Kane şi Sadio Mane.

Cristiano Ronaldo este abia pe locul 15, între el şi Messi mai aflându-se fotbalişti precum Philippe Coutinho, Zlatan Ibrahimovic, Dele Alli, Roberto Firmino, Matt Ritchie şi Ander Herrera.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version