Instalat în octombrie anul trecut în fruntea Clubul Sportiv Municipal București, Alin Petrache a rezistat doar aproximativ opt luni ca șef al CSM-ului.

Fostul rugbist român nu s-a putut lăuda cu rezultate formidabile, dar a fost, în schimb, un campion al cheltuielilor, iar ultima lovitură dată i-a pus capac.

În vara acestui an se împlinesc 10 ani de la înființarea CSM București, iar șeful acestei instituții, Alin Petrache, a dorit să dea o chermeză faraonică în Piața Constituției.

Concret, Petrache era dispus să dea circa 700.000 de euro pentru patru zile de concerte, show-uri, o paradă a sportivilor clubului, etc.

Anunțul a ajuns însă și la urechile primarului Gabriela Firea, iar aceasta a anunțat, miercuri, ceea ce era de așteptat, respectiv că s-a luat decizia să se renunțe la serviciile lui Petrache.

“Am luat decizia de a-l schimba din funcţie pe domnul Alin Petrache pentru că nu accept şi nu voi accepta niciodată ca managerul unei instituţii din subordinea Primăriei Capitalei, chiar dacă este ordonator terţiar de credite, să cheltuiască banii publici într-un mod iresponsabil. Intenţia de a cheltui peste jumătate de milion de euro pentru un astfel de eveniment faraonic nu se încadrează în politica actualei administraţii. Am alocat anul acesta un buget consistent pentru susţinerea performanţelor sportive, însă acest buget trebuie să fie utilizat judicios şi cu responsabilitate”, a declarat Gabriela Firea.

Petrache activa în paralel și ca șef al Federației Române de Rugby însă susținea că ocupă această funcție pro-bono și că singurul său venit este salariul încasat ca șef al CSM București.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version