Lovitură de proporții în lumea fotbalului, după ce autoritățile spaniole au decis, marți dimineața, reținerea lui Angel Maria Villar, președintele Federației Spaniole de Fotbal.

Villar, care este și vicepreședinte senior al FIFA, este acuzat de comiterea mai multor infracțiuni precum fals în acte, dare și luare de mită și delapidare.

Villar obținuse în primăvară al optulea mandat ca președinte al Federației Spaniole de Fotbal, însă el a intrat în atenția procurorilor încă de anul trecut, după ce a refuzat să dea detalii în legătură cu o posibilă trucare a procesului prin care Rusia a fost desemnată gazda Campionatului Mondial de fotbal de anul viitor.

Conform presei spaniole, Angel Maria Villar (67 de ani) a fost reținut alături de fiul său, Gorka Villar, și de Juan Padron, vicepreședintele economic al Federației Spaniole de Fotbal.

Din primele informații rezultă că Villar a dat șpăgi importante pentru a se menține președinte al Federației Spaniole de Fotbal, a luat șpăgi pentru a susține Rusia ca gazdă a Mondialului de anul viitor, dar a și pus baza unui sistem prin care sustrăgea constant bani din bugetul Federației Spaniole de Fotbal.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version