Naționala de fotbal a României a ratat calificarea la Campionatul Mondial din Rusia, de anul viitor, după ce a pierdut, scor 0-1, meciul cu Muntenegru, de luni seara, din deplasare.

Deși și-a ratat obiectivul, selecționerul Christoph Daum anunță că nu vrea să renunțe la post și că se gândește deja la formarea unei noi echipe competitive care să ne ducă la Campionatul European din 2020.

Deocamdată, Răzvan Burleanu, președintele Federației Române de Fotbal, nu a vorbit pe șleau despre înlăturarea lui Daum, dar este clar că există o mare nemulțumire, mai ales că staff-ul neamțului este extrem de costisitor.

Într-o intervenție avută după eșecul de la Podgorica, Burleanu a recunoscut că “aveam pretenții de la Daum, altfel nu-l aduceam la București”.

Totuși, președintele Federației Române de Fotbal susține că “toți avem partea noastră de vină, toți cei care am fost implicați. Am discutat cu jucătorii, cu stafful tehnic voi discuta mâine sau poimâine. Avem nevoie de o schimbare totală în fotbal. Trebuie văzut ce este de făcut, pentru că niște schimbări doar așa, de suprafață, nu te vor ajuta absolut deloc. Avem nevoie de o profunzime în ceea ce privește viitorul dacă ne interesează fotbalul românesc.

Avem nevoie de investiții în stadioane, în infrastructură, în condiții de antrenament, în condiții de pregătire pentru jucătorii noștri. Și eu și stafful și jucătorii am simțit în această campanie că putem mai mult. Dar am văzut că nu s-a putut și nici nu putem să le cerem jucătorilor mai mult, pentru că și-au dorit să obțină această calificare, dar nu s-a putut pur și simplu.

Dacă în urmă cu 10, 15, 20 de ani ne-am fi implicat mai mult în ceea ce privește condițiile pe care le punem la dispoziție acestor tineri jucători pe care îi avem astăzi, cred că am fi putut avea pretenții mai mari. Cred că jucătorii au dat tot ceea ce aveau mai bun ca să obțină această calificare”.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version