Răzvan Sava, primarul interimar al Capitalei, a participat, vineri, la o discuţie cu Răzvan Burleanu, preşedintele Federaţiei Române de Fotbal, şi cu Gino Iorgulescu, preşedintele Ligii Profesioniste de Fotbal.

sava

Sava a dorit să le spună acestora care este situaţia cu documentele Arenei Naţionale şi să le transmită că există posibilitatea ca cel mai mare stadion din România să fie redeschis cel mai târziu pe 21 martie.

După discuţia avută cu Răzvan Burleanu şi cu Gino Iorgulescu, Răzvan Sava a anunţat că “totul depinde de agrementul necesar obţinerii autorizaţiei”.

Tehnica pare însă una prin care Sava caută doar să paseze probleme în curtea vecină. Pentru că, concret, agrementul necesar trebuie eliberat de Ministerul Dezvoltării Regionale şi al Administraţiei Publice. Deci, dacă cei de la MDRAP nu eliberează agrementul respectiv, Sava poate da vina pe ei pentru nedeschiderea Arenei Naţionale.

Într-o încercare de act de sinceritate, Sava a ţinut să precizeze că “i-am asigurat pe şefii FRF şi LPF, că sunt primul care vreau ca stadionul să fie redeschis. Vreau ca bucureştenii să se bucure de această investiţie. În acest moment stadionul nu are autorizaţie de securitate la incendiu. Am depus la MDRAP expertiza tehnică făcută la un laborator din Italia acreditat la nivel european. În urma testelor făcute a reieşit că materialul este de clasa B, deci este compatibil cu legislaţia în vigoare şi pe baza expertizei trebuie să primim agrementul necesar ca Arena Naţională să obţină autorizaţia de securitate la incendiu. Îi solicit public domnului vicepremier Dâncu să grăbească procedurile la minister şi să elibereze agrementul necesar. Am depus expertiza în data de 19 februarie. Teoretic, cel mai târziu pe 19 martie am putea avea agrementul pentru obţinerea autorizaţiei. Cel mai târziu, pe 21 martie am putea deschide stadionul. În cazul în care MDRAP nu va elibera agrementul, voi găsi altă soluţie pentru a-l redeschide cât mai repede”.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version