Răzvan Burleanu, preşedintele Federaţiei Române de Fotbal, era dispus să-şi asume toate riscurile pentru ca Arena Naţională să poată găzdui meciul amical România – Spania de la sfârşitul lunii martie.

sava

Totuşi, lui Burleanu i s-a închis uşa în nas. Răzvan Sava, primarul interimar al Capitalei, a anunţat că nici nu se pune problema ca Arena Naţională să fie redeschisă atâta timp cât există un risc pentru spectatori.

Mai mult, Sava i-a dat cu flit lui Burleanu şi în legătură cu cererea preşedintelui FRF de a primi administrarea Arenei Naţionale. În plus, primarul interimar al Capitalei îl acuză pe preşedintele FRF că nu înţelege legea.

“Nu este vorba de asumarea responsabilităţii aici, este vorba de eventualele riscuri la care vor fi supuşi spectatorii pe parcursul desfăşurării evenimentului cultural, sportiv. Nu putem să ne jucăm cu viaţa oamenilor sub nicio formă, chiar şi pentru presiunile care s-au făcut cu deschiderea stadionului. Dacă luarea în administrare înseamnă să nu respecţi legea, mai bine îl protejez pe domnul Burleanu că se vede că este o problemă la înţelegerea legii, la ceea ce spune legea”, a spus primarul interimar al Capitalei.

În plus, Răzvan Sava a făcut şi legătură între situaţia de la Arena Naţională şi tragedia din Club Colectiv. “Am văzut cu toţii ce a însemnat tragedia de la Colectiv. Atunci nu s-a respectat legea şi s-a mers pe principiul “merge şi aşa”. Ca primar, am obligaţia să respect legea. Am obligaţia ca prin deciziile pe care le iau să nu pun în primejdie viaţa, bunurile şi mediul. Asta spune şi legea 307/2006, asta îmi spune şi IGSU. Stadionul nu are autorizaţie de securitate la incendiu, iar legea şi conştiinţa mea mă împiedică să deschid stadionul atâta timp cât el nu are aprobările necesare şi prezintă un risc. Nu contează cât de mic este riscul sau nu, contează doar respectarea legii şi protejarea vieţii cetăţenilor”.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version