Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro au demonstrat, dacă mai era cazul, cât de jos a ajuns sportul românesc.

14055194_1174197525988634_3164180697098099712_n

Într-o societate în care interesul personal şi ambiţiile idioate primează, iar bunul simţ şi normalul au devenit rarităţi, sportul, ca şi multe alte discipline, au intrat în colaps şi sunt pe marginea prăpastiei.

Plecată la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro cu un obiectiv modest, 6-8 medalii, delegaţia României nu a reuşit să-l îndeplinească nici pe acesta, oprindu-se la un număr de medalii, 5, cât să le numeri pe degetele de la o singură mână.

Evident că au început şi acuzele, aruncate în stânga şi în dreapta. Şefii sportului, Alin Petrache şi Elisabeta Lipă, au dat vina pe lipsa de profesionalism a sportivilor, în timp ce aceştia dau vina pe implicarea tot mai agresivă a politicii în fenomen.

Luni, bomboana de pe coliva sportului românesc a fost pusă de un anunţ conform căruia Gabriel Sîncrăian, sportiv medalit cu bronz la haltere la Rio, a fost prins dopat.

Încă nu se ştiu prea multe detalii, dar există zvonuri conform cărora Sîncrăian ar fi fost prins dopat cu stanozolol, aceeaşi substanţă luată şi în 2013, când a mai fost suspendat pentru dopaj.

Gurile rele susţin că aşa se justifică rezultatul mult peste aşteptări al lui Sîncrăian de la Rio, în timp ce oficialii clubului SCM Bistriţa, de care aparţine sportivul, îndeamnă la calm şi susţin că trebuie aşteptat şi rezultatul celui de-al doilea test.

În acest moment este foarte posibil ca Sîncrăian să piardă medalia de bronz obţinută la Rio, la categoria 85 de kilograme, iar COSR să fie amendat cu aproximativ 100.000 de euro.

Membrii COSR s-au reunit luni în cadrul unei şedinţe a Comitetului Executiv, iar una dintre variantele vehiculate este ca, în cazul în care situaţia rămâne aceasta, şefii COSR să impute amenda respectivă Federaţiei de Haltere, dar şi sportivului în sine sau celor de la SCM Bistriţa.

Sîncrăian a încheiat cu un total de 390 de kilograme competiţia din Brazilia, mult peste recordul naţional şi personal şi la doar şase kilograme de noul record mondial stabilit chiar la Rio de iranianul Kianoush Rostami, câştigătorul competiţiei.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version