Miercuri seara s-au stabilit ultimele două formaţii calificate în optimile de finală ale UEFA Champions League.

porto

Obligată să câştige partida de pe teren propriu cu Leicester City, campioana Angliei en-titre, FC Porto şi-a adus aminte de vremurile bune, a profitat de problemele din tabăra adversă şi a făcut o demonstraţie de forţă.

Andre Silva, de două ori, Jesus Corona, Brahimi şi Diogo Jota au marcat gol după gol şi au ridicat scorul la un neverosimil 5-0.

Succesul celor de la FC Porto a făcut inutilă victoria formaţiei FC Copengaha, danezii impunându-se, cu 2-0, pe terenul belgienilor de la FC Bruges.

Aflate în luptă directă pentru calificarea în optimi, Olympique Lyon şi FC Sevilla au încheiat la egalitate, 0-0, rezultate ce asigură andaluzilor calificarea în optimi.

În derbiul serii, Real Madrid a condus cu 2-0 pe Borussia Dortmund, graţie dublei înscrise de Benzema, dar a fost egalată pe final, nemţii punctând prin vedetele Aubameyang şi Reus.

Rezultatul o plasează pe Real într-o situaţie complicată. Madrilenii au încheiat grupa pe locul al doilea şi riscă să dea peste un adversar mult mai complicat, câştigătoare de grupă, în optimi.

Rezultatele de miercuri, din UEFA Champions League

Bayer Leverkusen – AS Monaco 3-0

Tottenham Hotspur – ŢSKA Moscova 3-1

Legia Varşovia – Sporting Lisabona 1-0

Real Madrid – Borussia Dortmund 2-2

FC Bruges – FC Copenhaga 0-2

FC Porto – Leicester City 5-0

Juventus Torino – Dinamo Zagreb 2-0 (Alexandru Măţel a intrat în minutul 86 la oaspeţi)

Olympique Lyon – FC Sevilla 0-0

Cele 16 echipe calificate în optimi sunt Arsenal, Napoli, Barcelona, Atletico Madrid, AS Monaco, Borussia Dortmund, Leicester, Juventus, toate de pe primul loc, şi Paris Saint Germain, Benfica Lisabona, Manchester City, Bayern Munchen, Bayer Leverkusen, Real Madrid, FC Porto, FC Sevilla, toate de pe locul 2.

La tragerea la sorţi de luni, de la Nyon, echipele câştigătoare de grupă vor fi împerecheate cu cele care au terminat pe locul 2. Însă nu se acceptă ca două echipe din aceeaşi ţară să se înfrunte şi nici două echipe care au jucat în aceeaşi grupă.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version