UEFA are, începând de miercuri, un nou președintele, după ce slovenul Aleksander Ceferin a câștigat bătălia cu olandezul Michael van Praag.

Avocatul Ceferin este considerat un apropiat al lui Putin
Avocatul Ceferin este considerat un apropiat al lui Putin

Ceferin a obținut 42 dintre cele 55 de voturi, astfel că se poate vorbi de o victorie clară a avocatului sloven. Interesant este că există tot mai multe voci care fac trimitere la legătura dintre Ceferin și președintele Rusiei, Vladimir Putin.

De altfel, se spune că influența lui Putin l-a făcut pe marele favorit, spaniolul Angel Maria Villar, să se retragă, și a înclinat balanța în favoarea lui Ceferin, deși Van Praag era avantajat de plusul de experiență.

Villar era președintele interimar al UEFA, însă a precizat că se retrage din lupta pentru un nou mandat pentru că “mai multe persoane mi-au recomandat să mă ocup mai mult de fotbalul din Spania”.

Ceferin nu a jucat fotbal de performanță. Totuși, a fost ales președintele Federației Slovene în 2011 și se spune despre el că va pune un mare accent pe dezvoltarea echipelor mici.

De remarcat că Răzvan Burleanu, președintele Federației Române de Fotbal, a votat cu învingătorul Ceferin, ceea ce ar putea reprezenta un avantaj pentru fotbalul de la noi în următorii ani.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version