Deși în weekend au fost programate noi meciuri din Cupa Regelui și au debutat Divizia Națională și campionatul național de juniori U18, întreaga atenție a lumii rugbiului de la noi a fost îndreptată sâmbătă către Stadionul Tei, din București, unde a avut loc prima ediție a GFP International Rugby Festival.

rugby

Competiția a început încă de la ora 10.00, când a fost programată confruntarea dintre Rugby Club Sportul Studențesc și echipa de tineret a clubului Dinamo București, meci contând pentru Divizia A. Plusul avut de oaspeți la nivel de condiție fizică a făcut diferența, Dinamo impunându-se cu 40-12.

Apoi, de la ora 12.00 și până după-amiază târziu s-au disputat meciuri efectiv din cadrul GFP International Rugby Festival, competiție la care au participat șase echipe, în majoritate de amatori sau oldboys, respectiv GFP Rugby Club, formație “patronată” de însuși Antonio Dumitru, organizatorul competiției, Rugby Dracula Veterans, Old Rugby Sportul Studențesc, Arlechinii București, Rechinii Constanța și francezii de la Vertago Rugby Meaudre.

rugby2

Meciurile de care pe care au avut durată de câte 20 de minute, iar prioritate s-a pus pe mișcare, sport și voie bună, momentele de virtuozitate rugbistică alternând cu cele de un amuzament teribil. La final practic nici nu a mai contat cine a fost câștigătoarea turneului, contând în primul rând că toată lumea s-a simțit bine și că nu au apărut accidentări deosebite.

Cum era de așteptat, turneul a continuat până târziu în noapte cu celebra repriză a treia în timpul căreia mai ales invitații francezi au avut ocazia să simtă modul deosebit în care rivalii de pe terenul de rugby de la noi știu să ciocnească apoi, cu zâmbetul pe buze, un pahar sau mai multe.

rugby3

Încurajat de succesul avut de această ediție a GFP International Rugby Festival, Antonio Dumitru a promis că va face totul posibil pentru a mai organiza și alte asemenea evenimente în viitorul apropiat. De remarcat că turneul de sâmbătă s-a bucurat de prezența pe marginea terenului a Gabrielei Szabo (campioană olimpică la Sydney, în 2000, și fost ministru al Sportului) și a lui Florentin Marinescu (președintele Federației Române de Arte Marțiale). Ambii au lăudat modul în care Antonio Dumitru se implică în promovarea sportului și, mai ales, în promovarea sportului la copii, fostul rugbist având și un club pentru micuți, Rugby Club Antonio, echipă care s-a bucurat în ultimii ani de un real succes la nivel național și internațional.

rugby4

rugby5

rugby6

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version