După ratările de anul trecut, inclusiv în Formula 1, conducerea Renault a decis că este momentul să revitalizeze Divizia Sport.

F1 - foto

Astfel, Carlos Ghosn, şeful celor de la Renault, a dezvăluit joi, la Tehnocentre Renault de la Guyancourt (Franţa), planurile Renault legate de motorsport.

Divizia Renault Sport va fi alcătuită din două entităţi separate: Renault Sport Racing şi Renault Sport Cars.

Renault Sport Racing va cuprinde toate activităţile de motorsport, inclusiv Renault Sport Formula One Team, Renault e.dams, Formula Renault 2.0, Renault Sport R.S. 01 Trophy, precum şi alte programe de curse individuale pe circuit şi de raliu. Renault Sport Racing va gestiona angajamentele celor două centre motorsport ale sale din Marea Britanie Enstone şi Viry-Châtillon în Franţa.

F1 - foto3

Renault Sport Cars, o evoluţie a Renault Sport Technologies, va gestiona dezvoltarea şi comercializarea gamei de vehicule de serie Renault Sport. Renault Sport este recunoscut la nivel mondial pentru excelenţa modelelor sale, precum Megane R.S. şi Clio R.S. şi pentru versiunile GT eficiente şi accesibile, cum este noul Megane GT. Renault Sport va dezvolta amprenta sa internaţională, imaginea de marcă şi portofoliul său prin creşterea investiţiilor în cercetare şi dezvoltare.

Obiectivul principal al celor de la Renault este să promoveze marca Renault Sport către un public cât mai larg. Pentru acest lucru, cei de la Renault au decis să revină în Formula 1 cu o echipă de sine stătătoare, Renault Sport Formula One Team, după ce în ultimii ani s-a mizat mai mult pe colaborări.

F1 - foto2

Echipa de Formula 1 a celor de la Renault va fi condusă de Bob Bell, fost director tehnic la Mercedes, şi îi va avea în componenţă pe danezul Kevin Magnussen, una dintre marile speranţe din circuit, şi pe debutantul britanic Jolyon Palmer, sportiv cu numeroase victorii în GP2 Series.

Pentru participarea în Formula 1, Renault mizează pe susţinerea partenerilor de la Nissan, Infiniti, Bell&Ross, Devialet, Microsoft, EMC sau Gravity Motorsports.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version