Delegația României a încheiat în stil mare Campionatul European de haltere, competiție ce a avut loc la Complexul Sportiv Izvorani.

Delegația României a încheiat competiția cu un total de 26 de medalii, sportivii noștri obținând cu șapte medalii mai multe decât Polonia și cu 11 medalii mai multe decât Georgia.

De asemenea, am obținut cu nouă medalii mai multe decât la ediția de anul trecut, de la Split (Croația), dar asta și pentru că la ediția din acest an nu au participat multe țări din spațiul ex-sovietic, precum Ucraina, Armenia și mai ales Rusia, țară care a dominat categoric ediția de anul trecut.

Bilanțul delegației noastre a fost completat duminică de Andreea Aanei, sportivă care a obținut trei medalii de bronz la categoria +90 de kilograme.

Andreea a fost depășită clar la toate cele trei probe, smuls, aruncat și total, de poloneza Aleksandra Mierzejewska și unguroaica Krisztina Magat, dar asta și în condițiile în care Mierzejewska are cu aproape 30 de kilograme în plus, la cântar, față de sportiva noastră.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version