Echipa masculină de gimnastică a României a ratat, marţi, calificarea în finala Campionatului Mondial de la Glasgow.

sddefault

Sportivii noştri au încheiat competiţia pe locul al 14-lea, cu 340,227 de puncte, la aproape şase puncte de locul al optulea, ultimul care asigura calificarea în finală şi, implicit, direct la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro, de anul viitor.

Ca de obicei, liderul echipei României a fost veteranul Marian Drăgulescu, cel care, la aproape 35 de ani, rămâne singura speranţă a gimnasticii româneşti la o medalie obţinută în competiţia masculină.

Drăgulescu s-a calificat în finala de la sărituri cu al treilea rezultat, unul care i-ar permite să spere măcar la o calificare pe podium.

Cristian Băţagă este singurul gimnast român calificat în finala de individual compus, dar sportivul de la CSM Bistriţa a avut al 23-lea rezultat, din 24 de finalişti, astfel că şansele la o medalie sunt minime.

Echipa masculină de gimnastică a României va participa, anul viitor, la un turneu de recalificare la Jocurile Olimpice. Gimnaştii români se vor bate cu cei din Germania, Franţa, Olanda, Ucraina, Spania, Canada şi Belarus pentru primele patru locuri care vor asigura calificarea la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version