Încă visăm la posibilitatea de a câștiga, din nou, o medalie la Jocurile Olimpice de iarnă, iar Raluca Strămăturaru a fost, marți, la un pas de îndeplinirea acestui vis.

Sportiva noastră, în vârstă de 32 de ani, a obținut cel mai bun rezultat al României la Jocurile Olimpice de iarnă din ultimii 24 de ani.

A încheiat pe locul al șaptelea finala feminină de simplu de la sanie, fiind la doar 64 de sutimi de canadianca Alex Gough, ocupanta ultimei trepte a podiumului.

Raluca a început prost finala și a avut rezultate mai slabe în primele două manșe, dar a revenit în următoarele două manșe, reușind ca la ultimul act să prindă chiar un excelent loc 6, la doar 19 sutimi de nemțoaica Natalie Geisenberger, sportivă care avea să câștige medalia de aur la general.

România nu a mai bifat un rezultat atât de bun de la Jocurile Olimpice din 1994, de la Lillehammer, din Norvegia, când Ioan Apostol și Liviu Cepoi prindeau locul 6 în finala de dublu de la sanie.

România a câștigat o singură medalie în istoria Jocurilor Olimpice de iarnă. Este vorba despre bronzul obținut de boberii Ion Panțuru și Nicolae Neagoe la Jocurile din 1968, de la Grenoble (Franța).

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version