Naţionala de fotbal a României a disputat, duminică seara, ultimul meci din preliminariile Campionatului Mondial de anul viitor, din Rusia.

Ieşiţi din cărţile calificării, “tricolorii” au obţinut un egal norocos, 1-1, pe terenul selecţionatei Danemarcei. 

Obligaţi să scoată măcar un egal din această partidă, pentru a-şi consolida locul al doilea în Grupa E şi prezenţa la baraj, Danemarca a controlat jocul de la un capăt la celălalt, nordicii încheind partida de la Copenhaga cu 64% posesia balonului.

Totuşi, în ciuda acestui aspect, danezii au construit greoi şi au pus rareori presiune la poarta lui Tătăruşanu. În minutul 37, Bendtner a marcat pentru danezi, dar reuşita lui a fost anulată pentru un offside inexistent.

În minutul 59, Cristian Ganea comite o imprudenţă în propriul careu şi permite gazdelor să deschidă scorul dintr-un penalty obţinut de Bendtner şi transformat cu şansă de Eriksen.

La un balon aruncat la bătaie, Ganea l-a placat inexplicabil pe fostul atacant al lui Arsenal Londra.

Acelaşi Ganea a fost eliminat doar patru minute mai târziu. Fundaşul nostru stânga se agaţă aiurea de Poulsen, ştiind că mai are un galben, şi este trimis inevitabil la cabine.

Cu 1-0 pe tabelă şi om în plus, Danemarca s-a văzut prea repede câştigătoare. Şi din nimic România a reuşit să egaleze în minutul 88. 

Inspiraţia lui Cosmin Contra, de a forţa cu George Ţucudean în locul lui Băluţă, a dat roade. Atacantul Viitorului are de o deviere mai mult decât norocoasă pentru Deac şi veteranul lui CFR Cluj a înscris cu un şut din câţiva metri.

S-a încheiat 1-1, rezultat care în mare măsură mulţumeşte ambele tabere, fiind greu de crezut că Danemarca va fi acea echipă care ratează prezenţa la baraj.

Polonia a câştigat Grupa E de o manieră categorică, reuşind să se impună cu 4-2 în duelul cu Muntenegru, deşi oaspeţii egalaseră la 2 cu doar câteva minute înainte de finalul partidei. 

Polonia a avut 8 victorii, un egal şi o înfrângere relativ ciudată în Danemarca, golaveraj 28-14 şi cinci puncte avans faţă de ocupanta locului al doilea.

Anglia a câştigat Grupa F cu o nouă victorie “italienească”, 1-0 în Lituania, în timp ce Slovacia lui Hamşik şi a dinamovistului Adam Nemec a prins in extremis locul 2.

Slovacia a trecut cu 3-0 de Malta, în timp ce Slovenia şi Scoţia au încheiat la egalitate, 2-2. Slovacia şi Scoţia au avut câte 18 puncte, dar Slovacia a avut de partea ei şi golaverajul şi raportul meciurilor directe.

Într-un meci fără mare importanţă, Kazahstan şi Armenia au încheiat la egalitate, 1-1.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version