Naţionala feminină de handbal a României îşi începe, luni seara, aventura la Campionatul European din Suedia.

Tricolorele au sarbatorit romaneste inainte de a pleca spre Suedia, pentru participarea la Campionatul European
Tricolorele au sarbatorit romaneste inainte de a pleca spre Suedia, pentru participarea la Campionatul European

“Tricolorele” dau piept cu cel mai dificil adversar posibil, selecţionata Norvegiei, formaţie care a dominat handbalul feminin în ultimii 30 de ani, deşi la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro, din vară, a bifat doar locul al treilea.

Calculele hârtiei o dau mare favorită pe Norvegia, formaţie care în ultimii 12 ani a câştigat două titluri olimpice, două titluri mondiale şi cinci titluri continentale.

În plus, Norvegia ne prinde într-un moment foarte dificil. Echipa noastră este lipsită de aportul unor nume grele şi are pe bancă un tehnician, Ambros Martin, care a preluat formaţia noastră cu numai două luni în urmă şi încă nu a apucat să-şi pună amprenta decisiv asupra jocului.

Nu în ultimul rând, norvegiencele mizează pe aportul fanilor, partida urmând a se disputa în Helsingborg Arena, sală aflată la doar circa 400 de kilometri de graniţa cu Norvegia.

Totuşi, Ambros Martin este convins că România va reuşi să pună în valoare forţa grupului şi să joace precum o echipă unită, argument ce ar trebui să ne ajute în obţinerea unui rezultat favorabil.

Mai ales în condiţiile în care obiectivul minim al echipei noastre este să ajungă să joace pe 16 decembrie în meciul pentru locurile 5-6, asta dacă nu cumva reuşim să ajungem să jucăm pe 18 decembrie în finala mică sau chiar în finala mare.

Pentru asta România ar trebui să obţină măcar două victorii în grupele preliminare, misiune foarte dificilă dacă ne gândim că, alături de România şi Norvegia, în Grupa D se mai află Rusia (campioana olimpică en-titre) şi Croaţia.

Turneul final a început oficial duminică seara, când s-au înregistrat următoarele rezultate: Serbia – Slovenia 36-34, Suedia – Spania 25-19, Germania – Olanda 30-27, Franţa – Polonia 31-22.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version