Naţionala de fotbal a României a debutat cu un egal în preliminariile Campionatului Mondial din Rusia, din 2018, 1-1 cu Muntenegru, pe teren propriu, într-o partidă disputată duminică seara, pe Cluj Arena.

romania

Cu un antrenor nou pe margine, neamţul Christoph Daum, România a debutat în campania pentru Mondialul din 2018 cu câteva figuri noi în echipă, gen Steliano Filip, Romario Benzar sau Eric Bicfalvi.

Daum dădea asigurări că România va juca mai ofensiv, va avea identitate, iar formula de start a părut să-i dea drept, “tricolorii” începând meciul, măcar teoretic, cu un 1-4-3-3.

A fost o simplă iluzie, pentru că echipa noastră a trecut rapid la ceea ce ştie să joace mai bine, adică un 1-4-2-3-1 fără cap şi fără coadă, aidoma perioadei petrecute sub comanda lui Anghel Iordănescu.

A rezultat o primă repriză echilibrată, în care România a încercat să desfacă mult jocul cu diagonale trimise de Săpunaru, iar Muntenegru a răspuns cu o mulţime de contraatacuri purtate în mare viteză.

Oaspeţii şi-au creat prima ocazie importantă. Vesovic a scăpat singur, la limita offside-ului, şi Pantilimon a respins fabulos, cu piciorul, în ultima instanţă.

Uşor, uşor, jocul s-a mutat în jumătatea de teren a oaspeţilor. Chiar şi aşa, România a atacat fără idei şi a obţinut două ocazii din nimereală. Mai întâi Săpunaru a şutat în plasa laterală, după un un-doi spectaculos cu Romario Benzar, iar apoi şutul lui Florin Andone a fost scos de Bozovic cu şansă.

În partea a doua a jocului, muntenegrenii au terminat benzina surprinzător de repede şi au făcut pasul în spate. Şi totuşi, cea mai mare ocazie a noastră a venit tot în urma unei faze fixe. Şutul lui Stanciu, din lovitură liberă de la 25 de metri, a fost respins cu greu, de lângă bară, de portarul advers.

În minutul 85, o nesincronizare a apărării adverse a făcut ca Adi Popa, abia trimis pe teren, să se trezească cu balonul la picior, la 10 metri de poarta lui Bozovic, şi să deschidă scorul cu un şut plasat.

Minunea a durat, însă, doar două minute. Pentru că Jovetic a făcut 1-1 cu o superbă lovitură cu capul, după o lovitură liberă de pe partea stângă acordată muntenegrenilor de arbitru în urma unui fault inutil făcut de Săpunaru. A fost o fază în care Pantilimon, în ciuda celor peste 2 metri înălţime, a rămas ţintuit pe linia porţii, iar Moţi a fost prins prea departe de adversarul direct.

La ultima fază a meciului, un fundaş al oaspeţilor are o intervenţie total aiurea, îl loveşte cu capul în gură pe Keşeru şi centralul acordă penalty pentru România.

În lipsa lui Bogdan Stancu, înlocuit chiar de Keşeru, Stanciu şi-a asumat executarea penaltiului şi a şutat mult peste transversală.

România – Muntenegru s-a terminat 1-1 şi echipa noastră pierde deja două puncte mari în lupta pentru calificare, în condiţiile în care Polonia şi Danemarca erau considerate principalele adversare.

Rezultatele complete de duminică

San Marino – Azerbaidjan 0-1

Cehia – Irlanda de Nord 0-0

Norvegia – Germania 0-3

Danemarca – Armenia 1-0

Kazahstan – Polonia 2-2

România – Muntenegru 1-1

Lituania – Slovenia 2-2

Slovacia – Anglia 0-1

Malta – Scoţia 1-5

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version