La București, la Tenis Club Herăstrău, sunt în plină desfășurare fazele finale ale primului turneu oficial de tenis găzduit de țara noastră în acest an.

Dragos Dima

Este vorba despre un turneu ITF de 15.000 de dolari la care s-au înscris aproape toți jucătorii ce reprezintă România în acest moment.

Au venit și jucători din afară, precum rusul Aslan Karațev, favoritul 2, austriacul Matthias Haim, favoritul 4, sau bulgarul Alexandar Lazarov, favoritul 7, dar, în cele din urmă, românii și-au tăiat partea leului dominând competiția.

În prima semifinală, programată sâmbătă, Dragoș Dima (26 de ani, locul 450 mondial) l-a surclasat pe unul dintre marii săi rivali, Vasile Antonescu (28 de ani, locul 641 mondial), scor 6-2, 6-0.

În a doua semifinală, Nicolae Frunză (21 de ani, locul 577 mondial) îl va înfrunta pe Vladislav Melnic (19 ani, locul 1.274 mondial).

Lazarov, Haim și francezul Thomas Setodji sunt cei trei străini care au ajuns în sferturi, dar toți au fost nevoiți să se recunoască învinși. Lazarov s-a retras din meciul cu Dragoș Dima, deși câștigase primul set, scor 6-2.

Haim a fost surclasat de Vasile Antonescu, 6-3, 6-1, în timp ce Setodji a fost învins de Frunză, 6-3, 6-3. Într-un duel 100% românesc, Teodor Crăciun a abandonat și el în fața lui Melnic.

Și la dublu finalul de competiție a fost 100% românesc. Vasile Antonescu și Patrick Grigoriu, principalii favoriți ai competiției, au câștigat trofeul pus în joc după ce s-au impus în finală, scor 6-1, 6-4, în confruntarea cu echipa alcătuită din Vlad Cornea și Victor Crivoi.

În semifinale, Antonescu și Grigoriu trecuseră de favoriții 3, Luca George Tatomir și Bogdan Apostol, în timp ce Cornea și Crivoi i-au bătut pe Răzvan Codescu și Vladimir Filip.

Majoritatea jucătorilor se vor muta de luni de la București la Bacău, unde este programat primul turneu de 25.000 de dolari organizat în acest an în țara noastră.

Interesant este că vor apărea și figuri noi, în special pe lista favoriților care de această dată este dominată total de jucători străini.

Argentinianul Hernan Casanova, locul 255 mondial, câștigător a 12 turnee ITF, japonezul Kaichi Uchida, locul 294 mondial, câștigător a 5 turnee ITF, și egipteanul Youssef Hossam, locul 313 mondial, câștigător a 5 turnee ITF, sunt principalele capete de afiș, dar de pe listă nu lipsesc cei mai buni jucători români, cu excepția lui Marius Copil, implicat în turneul de la Roland Garros.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version