Naționala de rugby a României a suferit, duminică, una dintre cele mai usturătoare înfrângeri din istorie.

Nu neapărat ca rezultat, Stejarii cedând cu Spania, la Madrid, 10-22, ci mai degrabă ca joc, echipa României fiind pusă la respect de o formație în creștere evidentă a Spaniei.

Formația noastră a început cât se poate de prost meciul. Am încasat un cartonaș galben și două eseuri încă din prima jumătate a reprizei întâi.

A urmat o luptă contracronometru pentru a întoarce situația de pe tabelă, dar ibericii au părut în permanență mai determinați și mai fanteziști.

România a dominat steril. Am avut posesia, dar în multe momente am arătat că nu știm ce să facem cu balonul. Iar pentru acest aspect putem vorbi ori despre presiunea rezultatului care și-a spus cuvântul, ori poate elevii galezului Lynn Howells au fost prea euforici după victoria la scor cu Germania.

Spania și-a văzut de joc, a fructificat la bețe toate loviturile de pedeapsă disponibile, a pus punct peste punct și au câștigat duelul tactic de o manieră categorică.

În ciuda eseului de onoare înscris pe final, România a cedat cu 10-22 și pierde șefia grupei de calificare la Cupa Mondială de anul viitor, din Japonia, cu doar două etape înainte de final.

În acest moment, după șase etape, ierarhia arată astfel: 1. Spania – 21 de puncte, 2. România – 20 de puncte, 3. Rusia – 15 puncte, 4. Germania – 8 puncte (5 meciuri), 5. Belgia – 2 puncte (5 meciuri).

Mai sunt de jucat partidele Belgia – Germania, România – Rusia, România – Belgia, Spania – Germania, Germania – Rusia și Belgia – Spania.

Prima clasată se califică direct la Cupa Mondială, ca Europa 1, iar a doua clasată ar urma să joace meci de baraj, tur-retur, cu Samoa.

Matematic, România mai are șanse de a prinde locul 1, dar este greu de crezut că Spania se va împiedica de ultimele două clasate. Pe de altă parte, partida cu Rusia de pe teren propriu devine acum crucială. Un alt rezultat negativ ne-ar putea face să ratăm inclusiv calificarea la baraj.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version