Naționala de tineret a României s-a calificat, duminică, în semifinalele Campionatului European de rugby, de la București, după ce Stejăreii s-au impus, cu 28-22, în confruntarea cu Belgia.

Profitând de puterea net superioară a pachetului de înaintare, România a controlat jocul fără mari emoții și putea câștiga disputa la o diferență mai clară de scor, dacă nu apăreau mici sincope pe faza de apărare pe finalul meciului.

La pauză, România a condus cu 10-3. Tudor Boldor, de la Steaua, a deschis scorul dintr-o lovitură de pedeapsă, însă belgienii au egalat rapid. Pe finalul reprizei, profitând de o superioritate numerică, Stejăreii au marcat primul eseu al meciului, prin căpitanul Chirică, iar Boldor a transformat stabilind scorul pauzei.

În debutul reprizei secunde, România a primit un eseu de penalitate, după ce belgienii au comis mai multe greșeli în grămadă. 

Apoi, un episod pugilistic s-a lăsat cu câte un cartonaș roșu acordat fiecărei echipe. România și-a mărit avantajul de pe tabelă grație unei faze de kinogramă semnată Tudor Boldor. Formația noastră a avut o lovitură de pedeapsă în apropierea terenului de țintă adversă. În mod normal s-ar fi șutat în tușă, pentru o repunere din margine, sau s-ar fi încercat o tentativă de țintă.

Însă Boldor a văzut flancul apărării belgiene descoperit, a executat rapid lovitura de pedeapsă și a trimis un șut lung, în diagonală, pentru aripa Mihai Lamboiu care a îndeplinit o simplă formalitate, trecându-și și el în cont un eseu.

Totuși, numeroasele schimbări făcute în ultimul sfert de oră au arătat că România nu are o bancă de rezervă la nivelul titularilor. Două greșeli grave ale defensivei noastre i-au adus pe belgieni în situația de a marca două eseuri și a se apropia la 22-28 pe tabelă.

Din fericire, oaspeții nu au mai avut la dispoziție timpul necesară pentru a forța victoria, astfel că România se califică în semifinalele Campionatului European de tineret și va da piept miercuri, tot la București, cu puternica formație a Portugaliei care a trecut în sferturi de Olanda, scor 42-5.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version