Naționala de rugby a României a bifat, sâmbătă, a treia victorie consecutivă din Rugby Europe Championship impunându-se, cu 33-17, pe terenul Belgiei.

Vlaicu (dreapta) a devenit primul rugbist roman cu 100 de selectii la echipa nationala

Partida a fost mai grea decât ne așteptam, belgienii reprezentând o echipă imprevizibilă și arțăgoasă, gata să profite de fiecare greșeală a defensivei noastre.

Însă plusul de experiență, de forță și de atitudine a făcut în cele din urmă diferența. Formația noastră a condus cu 14-0 la pauză, grație a două eseuri marcate de aripa engleză Jack Cobden, jucător care sâmbătă a debutat în naționala României.

În partea a doua a jocului momentele favorabile celor două formații au alternat. Însă România a fost, din nou, mai prezentă în jumătatea de teren adversă și a marcat eseurile necesare pentru a-și adjudeca, totuși, o victorie clară.

Belgia – România s-a încheiat 17-33, iar acum formația noastră privește cu încredere spre meciul cu Georgia de la București, de sâmbăta viitoare.

“Stejarii” rămân în cărți pentru câștigarea ediției din acest an a Rugby Europe Championship, dar pentru asta trebuie ca gruzinii să nu bată duminică pe Rusia cu punct bonus ofensiv, iar noi să batem pe Georgia cu punct bonus ofensiv.

 

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version