Naționala de rugby sevens a României a participat, în acest weekend, la prima etapă a Campionatului European, rundă care a avut loc în Cehia, la Ostrava.

În ciuda faptului că au avut multe piedici în perioada de pregătire, Stejarii ne-au reprezentat cu succes în Cehia, obținând un nesperat loc 2.

Formația noastră, alcătuită în mare măsură din jucători specializați pe rugby în 15, s-au reunit în formulă completă cu doar câteva zile înainte de competiția de la Ostrava și au efectuat antrenamente specifice cât să numeri pe degetele de la o mână.

Mai mult, deplasarea către Cehia s-a făcut abia vineri, iar din cauza unor probleme tehnice jucătorii au fost obligați să piardă 17-18 ore pe drum și să ajungă la Ostrava abia în jur de miezul nopții, în noaptea de vineri spre sâmbătă, deși primul meci îl aveau peste doar aproximativ 12 ore.

Chiar și așa, România a făcut instrucție cu Letonia și Cehia, în primele două meciuri ale zilei, punând zeci de puncte între ea și adversare.

În derbiul grupei, România s-a înclinat clar în fața Suedia, însă trebuie precizat că nordicii au prezentat la acest turneu o formulă alcătuită în mare măsură din englezi, australieni și neo-zeelandezi specializați pe rugby sevens.

Scenariul s-a repetat duminică, în a doua zi de competiție. România a bătut clar, în sferturi și semifinale, pe Israel și Luxemburg, dar a pierdut finala turneului tot cu Suedia, mult mai greu decât în prima zi, scor 5-14.

Încurajați de prestațiile avute la Ostrava, Stejarii privesc cu mare încredere spre etapa a doua și ultima care va avea loc la București peste două săptămâni.

România urmează să scoată din mâneca mai mulți ași, toți naturalizați, pentru etapa care va decide cine promozeavă în Elita Europei la rugby sevens.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version