Naţionala de rugby a României a ocupat locul al patrulea la finalul Campionatului European de juniori U20, competiţie găzduită chiar de Bucureşti.

Deşi îşi făceau mari speranţe că vor obţine medaliile de aur, profitând de avantajul terenului propriu, tinerii rugbişti români au dezamăgit înregistrând o victorie şi două înfrângeri în turneul de la Bucureşti.

Învinşi de Portugalia în semifinale, Stejăreii au fost victime sigure în confruntarea cu Rusia de pe teren propriu. Formaţia noastră, afectată de efortul fizic depus, dar mai ales de rezultatul negativ înregistrat în semifinale, a încercat să-şi impună în ritmul în partida cu Rusia, dar a părut deseori vlăguită de puteri.

România a atacat mult, dar a făcut-o greoi, în van, iar pe apărare au existat aceleaşi sincope precum în partida cu Portugalia, iar ruşii ne-au taxat de fiecare dată, uneori la capătul unor faze spectaculoase.

România – Rusia s-a încheiat 7-33, însă impresia generală a fost că diferenţa de scor putea fi şi mai mare, formaţia noastră fiind departe de cerinţele rugbiului modern.

Totuşi, trebuie să privim şi partea plină a paharului. Portugalia, formaţia care ne-a barat drumul spre finală, a câştigat competiţia impunându-se mai clar în finala cu Spania, scor 12-7.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version