Cu o zi înainte de startul Campionatului Mondial de fotbal din Rusia, reprezentanții FIFA au anunțat numele țărilor care vor găzdui turneul final din 2026.

Finala Cupei Mondiale din 2026 ar urma sa se joace pe MetLife Stadium din New Jersey

Spunem țărilor pentru că vor fi trei țări gazdă, respectiv SUA, Mexic și Canada. Această grupare a obținut 134 de voturi, în timp ce Maroc a obținut doar 65 de voturi, stabilindu-se că este riscant ca o singură țară, din Africa, să găzduiască cel mai mare turneu din istorie.

Pentru că, spre deosebire de turneele de până acum, la Campionatul Mondial din 2026 vor participa 48 de formații, cu 50% mai multe decât la turneul final care începe joi în Rusia.

Vor fi 80 de meciuri în total, iar competiția se va desfășura pe o perioadă de 34 de zile. Vor fi 16 grupe de câte trei formații, urmând ca fiecare să joace cu fiecare. Primele două clasate din fiecare grupă merg în 16-imile de finală, urmând ca echipele câștigătoare de grupe să înfrunte echipe venite de pe locul 2. Urmează optimi, sferturi, semifinale și finale, totul cu meciuri eliminatorii.

Se califică la turneul final 16 echipe din Europa, nouă din Africa, opt din Asia, câte șase din America de Nord și Centrală, respectiv din America de Sud și o echipă din Oceania. Va mai exista un play-off intercontinental în care șase echipe se vor duela pentru ultimele două locuri care duc la turneul final. La acest play-off vor participa câte o echipă din Africa, Asia, America de Nord și Centrală, America de Sud și Oceania plus încă o echipă provenită de pe continentul care găzduiește turneul final, în acest caz America de Nord și Centrală.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version