Anul viitor, în Rusia, în perioada 14 iunie – 15 iulie, va avea loc a 21-a ediţie a Campionatului Mondial de fotbal.

Preliminariile pentru această competiţie s-au încheiat miercuri seara, joi dimineaţa la Bucureşti, naţionala statului Peru devenind a 32-a şi ultima echipă calificată la turneul final.

Peruanii au câştigat cu 2-0 returul barajului cu Noua Zeelandă, după 0-0 în tur, graţie golurilor marcate de Jefferson Farfan şi Carlos Ramos.

Astfel, cele 32 de echipe calificate la Campionatul Mondial sunt Rusia, Brazilia, Iran, Japonia, Mexic, Belgia, Coreea de Sud, Arabia Saudită, Germania, Anglia, Spania, Nigeria, Costa Rica, Polonia, Egipt, Islanda, Serbia, Portugalia, Franţa, Uruguay, Argentina, Columbia, Panama, Senegal, Maroc, Tunisia, Elveţia, Croaţia, Suedia, Danemarca, Australia şi Peru.

Au rămas acasă multe echipe cu pretenţii precum Olanda, vicecampioana mondială din 2010 şi locul 3 la mondialul din 2014, Italia, campioana mondială din 2006 şi vicecampioana europeană din 2012, Chile, locul 9 la ultimul mondial şi campioana Americii de Sud din 2015 şi 2016, SUA, locul 15 la ultimul mondial şi campioana Americii de Nord şi Centrale din acest an, Coasta de Fildeş, campioana Africii din 2015, Camerun, campioana Africii din acest an, şi Algeria, locul 14 la ultimul mondial.

Tragerea la sorţi pentru grupele Cupei Mondiale din Rusia, de anul viitor, va avea loc pe 1 decembrie, la Moscova.

FIFA a stabilit deja componenţa celor patru urne, acestea arătând astfel:

I – Rusia, Brazilia, Belgia, Germania, Polonia, Portugalia, Franţa, Argentina.

II – Mexic, Anglia, Spania, Uruguay, Columbia, Elveţia, Croaţia, Peru.

III – Iran, Costa Rica, Egipt, Islanda, Senegal, Tunisia, Suedia, Danemarca.

IV – Japonia, Coreea de Sud, Arabia Saudită, Nigeria, Serbia, Panama, Maroc, Australia.

În calitate de ţară organizatoare, Rusia va intra direct în Grupa A, urmând a evolua în meciul de deschidere. Este interzis ca într-o grupă să existe mai mult de o participantă de pe un continent, cu excepţia Europei care poate avea maxim două echipe într-o grupă.

În aceste condiţii, ne-am putea aştepta la o grupă de foc cu Brazilia, Spania, Suedia sau Danemarca şi Nigeria sau Japonia, dar şi la o grupă cu Polonia, Peru, Iran şi Panama.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version