Săptămâna în curs este una deosebită pentru tenismenii români, mulți aflându-se în cursă pentru câștigarea unor turnee importante.

Ilona Ghioroaie

Ilona Ghioroaie, 20 de ani, locul 465 mondial, s-a calificat în finala turneului feminin de tenis de la Monastir (Tunisia). Sportiva noastră a trecut, cu 6-1, 6-3, de Miriana Tona, din Italia, și dă piept în ultimul act al competiției cu Magali Kempen, din Belgia, sau cu Constance Sibille, din Franța.

Georgia Crăciun, 19 ani, locul 564 mondial, s-a calificat în finala turneului feminin de tenis din Antalya (Turcia). Românca a trecut, cu 7-5, 5-7, 6-2, de Eliessa Vanlangendonck, din Belgia, și joacă în ultimul act al competiției cu principala favorită a competiției, Magdalena Pantuckova, din Cehia.

Până atunci, Georgia Crăciun a câștigat deja turneul de dublu din Antalya. Ea și rusoaica Alena Fomina, favorite 3, s-au impus, cu 7-5, 7-6, în duelul cu turcoaicele Cemre Anil și Melis Sezer, favorite 4.

Elena Cadar a pierdut finala de dublu de la Sharm El Sheikh (Egipt), Irina Fetecău s-a oprit în semifinale la Riba Roja de Turia (Spania), 4-6, 6-2, 3-6, cu Aliona Bolsova Zaidonov, favorită 2, iar Cristina Dinu urmează să joace în semifinalele turneului de dublu feminin de la Santa Margherita (Italia).

În circuitul masculin trebuie remarcată în primul rând ascensiunea lui Dragoș Mădăraș, suedez de origine română, 21 de ani, locul 687 mondial. El s-a calificat în finala turneului din Antalya (Turcia), după ce l-a surclasat, cu 6-1, 6-2, pe argentinianul Juan Pablo Paz, al treilea favorit al competiției,

Vom avea finalist și în turneul de la Santa Margherita (Italia), acolo unde Bogdan Apostol dă piept, în semifinale, cu Nicolae Frunză. În sferturi, sâmbătă dimineața, Apostol, 22 de ani, locul 597 mondial, a trecut, cu 3-6, 6-4, 7-6, de David Pichler, din Austria, iar Frunză, 20 de ani, locul 717 mondial, s-a impus, cu 6-4, 6-2, în duelul cu Wilson Leite, din Brazilia.

În plus, Bogdan Apostol urmează să joace și în semifinalele turneului de dublu de la Santa Margherita. El și Patrick Grigoriu dau piept cu principalii favoriți ai competiției, ungurii Gabor Borsos și Peter Nagy.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version