Că Australian Open, primul Grand Slam de tenis al anului, este o competiţie de anduranţă se ştia de mult, iar ediţia din 2017 confirmă faptul că “veteranii” se adaptează mai uşor la condiţiile grele.

ausopen

Australian Open a ajuns la faza semifinalelor, după ce miercuri s-au jucat ultimele meciuri din sferturi. Turneul feminin este dominat de surorile Williams, deşi cele două au, împreună, 73 de ani.

Serena Williams a trecut în sferturi de Johanna Konta, marea speranţă a Marii Britanii, 6-2, 6-3, şi s-a calificat, pentru al treilea an la rând, în semifinalele Australian Open. Deşi este doar vicecampioana en-titre, Serena a făcut o demonstraţie de forţă la ediţia din acest an, nepierzând niciun set în cele cinci meciuri jucate până acum.

Pentru Serena urmează, însă, o semifinală jucată împotriva marii revelaţii a ediţiei din acest an, croata Mirjana Lucic Baroni. La 35 de ani, şi după mai bine de un deceniu de accidentări şi probleme personale grave, Mirjana Lucic Baroni bifează abia a doua semifinală de Grand Slam a carierei. Însă croata a demonstrat că este o adevărată luptătoare şi a revenit de la 0-1 la seturi în meciurile Wang şi Sakari.

În plus, Mirjana Lucic Baroni le-a eliminat pe Karolina Pliskova şi Agnieszka Radwanska, două dintre primele cinci favorite ale competiţiei, şi anunţă că este pregătită să părăsească terenul într-un scaun cu rotile, dar să ştie că a dat totul pentru a bifa un nou succes.

În a doua semifinală de la feminin, Venus Williams (37 de ani) joacă prima semifinală de Grand Slam după o pauză de şase ani şi jumătate. Mai mult, Venus este pentru prima dată în semifinalele Australian Open din 2003 încoace.

În faţa americancei va sta compatrioata sa Coco Vandeweghe. Aflată la cel mai bun rezultat din carieră într-un turneu de Grand Slam, Coco a pierdut doar nouă game-uri în ultimele două meciuri, deşi le-a avut în faţă pe Angelique Kerber şi Garbine Muguruza. Însă Venus este din alt film. N-a pierdut niciun set până acum şi a demonstrat că desemnarea ei ca favorită numărul 13 i-a adus foarte mult noroc.

La masculin avem o semifinală ultraelveţiană între Roger Federer (36 de ani) şi Stanislas Wawrinka (32 de ani). Primul joacă pentru a rămâne în TOP 20, în timp ce Wawrinka caută să-şi consolideze locul între cei mai buni tenismeni ai Planetei.

Rafael Nadal (31 de ani) aleargă şi el după revenirea în top şi va bifa la Melbourne prima semifinală de Grand Slam după aproape trei ani. Ibericul va da piept cu bulgarul Grigor Dimitrov (26 de ani).

Ajuns doar pentru a doua oară în semifinalele unui turneu de Grand Slam, Dimitrov a demonstrat la Melbourne că şi-a găsit liniştea alături de noua lui iubită, Nicole Scherzinger, după ce a trecut prin patul celor mai bune tenismene din ultimii ani, Serena Williams şi Maria Şarapova.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version