Simona Halep, cea mai bună jucătoare de tenis din România, a câştigat, sâmbătă, turneul feminin de tenis de la Madrid, competiţie dotată cu premii în valoare de aproape 4,8 milioane de euro.

halep

Deşi a avut în faţă o jucătoare arţăgoasă şi în faţa căreia pierduse trei dintre cele patru meciuri directe, Simona Halep nu a avut probleme în finala cu Dominika Cibulkova.

Constănţeanca a ştiut să pună presiune în permanenţă, a servit foarte bine şi a încheiat meciul cu 20 de lovituri câştigătoare, adjudecându-şi victoria cu 6-2, 6-4.

Este de departe cel mai bun rezultat al Simonei din ultimele luni, un turneu care ar trebui să-i redea încrederea în forţele proprii. Sportiva noastră şi-a asigurat aproape un milion de euro, dar şi 1.000 de puncte WTA care îi asigură posibilitatea ca, începând de luni, să revină între cele mai bune cinci jucătoare ale lumii.

Însă Simona nu are timp prea mult pentru a se bucura de acest succes, pentru că săptămâna viitoare urmează o altă competiţie extrem de importantă, Internazionali BNL d’Italia. Misiunea Simonei este una mult mai dificilă la Roma, ea având de apărat 350 de puncte WTA, după ce a jucat semifinala anul trecut.

Alături de Simona Halep, la Roma vor evolua şi Irina Begu şi Monica Niculescu.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version