La 10 ani de cand reusea sa castige Roland Garros-ul la junioare, Simona Halep a obtinut, sambata, cel mai important rezultat al carierei, castigand acelasi turneu de Grand Slam, dar la nivelul senioarelor, dupa 3-6, 6-4, 6-1 cu americanca Sloane Stephens, a 10-a favorita a turneului.

Simona a trebuit sa piarda trei finale de Grand Slam, doua la Paris si una la Melbourne, la Australian Open, pentru a capata suficient de multa experienta si incredere incat sa dea marea lovitura.

Iar anul acesta, la Roland Garros, turneul ei favorit, Halep nu a mai gresit tinta si si-a indeplinit al doilea mare obiectiv al carierei, dupa cel de a ajunge pe locul 1 mondial.

Dar drumul catre varful piramidei nu a fost deloc usor. Pentru ca americanca Sloane Stephens, adversara Simonei din finala si campioana en-titre de la US Open, a facut tot ce a putut pentru a-i spulbera visul Simonei.

Stephens a inceput mult mai tare meciul. Si-a impus ritmul, gratie loviturilor extrem de agresive, si s-a distantat rapid la 4-1, inainte sa-si adjudece primul set, cu 6-3.

Momentul bun al americancei a continuat in startul setului al doilea, astfel ca Stephens s-a distantat din nou la 2-0. A fost insa punctul din care Simona a stiut ca nu mai are nimic de pierdut.

A inceput sa varieze tot mai mult loviturile, sa nu mai stea cu Stephens la ciocane si sa o alerge pe americanca, punand-o deseori in dificultate.

Iar schimbarea de tactica si de gandire s-a vazut imediat pe tabela. Halep a punctat de patru ori la rand distantandu-se la 4-2.

Chiar daca Stephens a revenit si a egalat la 4-4, toata lumea si-a dat seama ca americanca este pe punctul de a termina benzina si nu mai poate sa emita pretentii.

Simona a castigat repede setul, 6-4, iar decisivul a curs intr-o singura directie. Stephens s-a panicat, nu a mai stiut ce si cum trebuie sa joace, iar disputa a devenit o simpla formalitate pentru campioana noastra.

S-a terminat 3-6, 6-4, 6-1, dupa doua ore si patru minute de joc si Simona Halep intra definitiv in istoria tenisului, reusind sa-si treaca in cont primul Grand Slam din cariera la nivelul senioarelor.

Un Grand Slam care ii aduce 2.000 de puncte WTA, cu vreo 800 mai mult decat anul trecut, cand a jucat finala, dar si un cec in valoare de 2,2 milioane de euro.

Insa cel mai important, Simona obtine si aprecierea celor care inca mai puteau sa-i puna sub semnul intrebarii ascensiunea din cauza neindeplinirii acestui obiectiv, de a castiga un turneu de Grand Slam.

Este momentul din care cariera Simonei nu mai poate insemna decat bonusuri, dar cu cat mai multe, cu atat mai bine, mai ales ca, incet, dar sigur, ea intra intr-un top al sportivelor cu cele mai multe saptamani petrecute pe primul loc in clasamentul WTA, dar si intr-un top al sportivelor care au castigat cei mai multi bani din tenis.

Nu in ultimul rand trebuie remarcat ca Simona Halep este doar a doua jucatoare de tenis din Romania care castiga un turneu de Grand Slam, dupa managerul ei, Virginia Ruzici, care s-a impus tot la Roland Garros, in 1978, atat la simplu, cat si la dublu, alaturi de iugoslava Mima Jausovec.

 

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version