Simona Halep a ratat ocazia de a deveni prima jucătoare din lume care face dubla Rogers Cup – Cincinnati.

Românca a fost învinsă în finala turneului de la Cincinnati de olandeza Kiki Bertens, locul 17 mondial, sportivă care s-a impus cu 2-6, 7-6, 6-2.

Simona a început tare meciul și și-a impus punctul de vedere în primul set pe care l-a câștigat fără drept de apel.

Olandeza a atacat mai mult în setul al doilea și a început să pună probleme serioase grație loviturilor extrem de apăsate. În schimb, Simona și-a pierdut inspirația.

A fost 4-1 pentru Bertens la un moment dat și doar intervenția lui Darren Cahill a ajutat-o pe Simona să se regrupeze și să ducă meciul în tie-break.

Momentul decisiv al partidei a survenit când Simona a ratat o minge de meci la 6-5 pentru ea în tie-break. A fost punctul în care românca a cedat fizic și moral.

În decisiv, Simona a fost doar o umbră a jucătoarei care a dominat copios cele două turnee nord-americane. Nici măcar Cahill nu a mai putut să o aducă pe linia de plutire.

Simona pierde, 1-2 la seturi cu Bertens, și cedează pentru a treia oară într-o finală disputată la Cincinnati, după înfrângerile suferite cu Serena Williams, în 2015, și cu Garbine Muguruza, anul trecut.

Însă românca și-a amintit că și la nivel de Grand Slam-uri a trebuit să piardă trei finale înainte de a-și trece în cont un trofeu, astfel că, în mod tradițional, după trei finale ratate ar trebui să vină, în viitorul apropiat, și primul trofeu cucerit la Cincinnati.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version