Cea mai mare surpriză a primei zilei de la Australian Open a fost reprezentată de eliminarea, încă din primul tur, al Simonei Halep.

Sursa foto: Facebook Simona Halep
Sursa foto: Facebook Simona Halep

Cotată cu şansa a patra la câştigarea competiţiei, Simona a rezistat doar 77 de minute în confruntarea cu americanca Shelby Rogers, cedând fără drept de apel, scor 3-6, 1-6.

La sfârşitul meciului, sportiva noastră a acuzat probleme medicale la genunchi şi şi-a anunţat retragerea parţială din activitate.

“Sunt frustrată un pic de situaţie, dar ce să fac?! Nu pot schimba multe. Doar să mă uit înainte. Se întâmplă. Tot ce vreau e să fie bine cu genunchiul. Am luat antiinflamatoare înainte de meci, la fel şi zilele trecute. Dar când ai tensiunea meciului oficial, presiunea, lucrurile astea se resimt mai mult. Aşa că durerea a fost mai puternică şi n-am mai putut face mare lucru. Nu pot să spun prea multe despre cum am jucat, pentru că n-am putut fi la nivelul meu cel mai bun. Cred că e prima oară când spun asta, că din cauza durerii n-am putut face mare lucru. Mă gândesc să nu mai joc o perioadă. Vreau doar să mă fac bine, pentru că genunchiul e foarte sensibil. E prima dată când am probleme la genunchi şi vreau să nu agravez”, a fost mesajul transmis de Simona Halep.

Simona Halep nu a fost singura sportivă din România care a pierdut clar în primul tur la Australian Open. Patricia Maria Ţig nu a avut nicio şansă în faţa Monicăi Puig, campioana olimpică en-titre.

Tenismena din Puerto Rico, a 29-a favorită a competiţiei, a avut nevoie de numai 53 de minute pentru a se impune, scor 6-0, 6-1.

Onoarea României a fost salvată de Irina Begu, cap de serie numărul 27, şi de Sorana Cîrstea. Irina a revenit de la 0-1 la seturi şi a trecut, 5-7, 6-3, 6-4, de Yaroslava Şvedova, la capătul unui meci care a durat două ore şi 18 minute şi în care Irina a comis nu mai puţin de opt duble greşeli.

Aflată în mare revenire de formă, Sorana Cîrstea a făcut o demostraţie de forţă în confruntarea cu rusoaica Irina Khromacheva, sportivă pe care a învins-o, cu 6-2, 6-1, după numai 71 de minute de joc.

În turul doi, Irina Begu o va înfrunta pe cehoaica Kristyna Pliskova, iar Sorana Cîrstea va da piept cu învingătoarea dintre Carla Suarez Navarro (Spania, cap de serie numărul 10) şi Jana Cepelova (Slovacia).

Irina Begu şi-a depăşit deja rezultatul de anul trecut, când a fost eliminată în primul tur, şi poate spera la mai mult în condiţiile în care are avantaj moral cu Pliskova, 2-0 la victorii în meciurile directe.

În condiţiile în care foarte probabil va da piept cu Carla Suarez Navarro în turul doi, Sorana trebuie să profite de forma de bună şi să demonstreze că a revenit la nivelul la care poate spera să obţină rezultate cu adevărat mari.

Până atunci însă marţi intră în focuri ultimele reprezentante ale României. Monica Niculescu o înfruntă pe rusoaica Anna Blinkova, iar Ana Bogdan dă piept cu rusoaica Elena Vesnina, a 14-a favorită a turneului.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version