Simona Halep, a patra favorită a competiției, s-a calificat, marți, în optimile de finală de la China Open, turneu dotat cu premii în valoare de aproape 6,3 milioane de dolari.

simona-halep-avertisment.deget_

Simona și-a amânat intrarea în competiție pentru câteva ore, din cauza ploii, dar în cele din urmă a evoluat marți și a făcut-o în stil de mare campioană.

Constănțeanca a trecut fără emoții de belgianca Yanina Wickmayer, scor 6-2, 6-2, după un meci care a durat fix o oră și în care Simona a servit mai bine ca oricând.

Victoria Simonei este extrem de importantă în condițiile în care constănțeanca se oprise anul trecut, la Beijing, în primul trecut, dar și pentru că sportiva noastră avea un palmares negativ cu Wickmayer, 1-3 la victorii în meciuri directe.

Succesul i-a adus Simonei deja un plus de 110 puncte WTA față de prestația de anul trecut, dar și un cec în valoare de aproape 63.000 de dolari.

Iar pentru Halep urmează un nou meci complicat împotriva chinezoaicei Shuai Zhang. Aflată pe locul 36 mondial în acest moment, Zhang a surclasat-o pe Simona la Australian Open, la începutul anului, scor 6-4, 6-3, dar este departe de forma de atunci.

Chinezoaica a trecut greu în turul doi de americanca Alison Riske, jucătoare venită din calificări, pe care a bătut-o cu 6-3, 4-6, 7-6, la capătul unui meci care a durat mai mult de două ore și jumătate.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version