Cotată cu șansa a patra la câștigarea trofeului pus în joc, Simona Halep s-a calificat, joi, în semifinalele turneului feminin de tenis de la Wuhan (China), competiție dotată cu premii în valoare de aproape 2,6 milioane de dolari.

halep

Sportiva noastră a făcut senzație în confruntarea cu Madison Keys, locul 9 mondial și marea speranță a americanilor în tenisul feminin de câmp.

Simona a avut nevoie de numai 71 de minute pentru a se impune, scor 6-4, 6-2, și a obține calificarea în penultimul act al competiției. Constănțeanca și-a asigurat, astfel, 350 de puncte WTA, un cec în valoare de aproape 118.000 de dolari, dar și calificarea la Turneul Campioanelor, competiție ce încheie sezonul.

Pentru Simona urmează, în semifinale, un meci complicat cu învingătoarea dintre cehoaica Petra Kvitova, locul 16 mondial și sportivă care a eliminat-o în optimi pe Angelique Kerber, liderul mondial, și britanica Johanna Konta, locul 13 mondial și sportivă care a bătut-o în optimi pe Carla Suarez Navarro, a opta jucătoare a lumii.

Halep are 3-0 la meciuri directe cu Kvitova (6-4, 3-6, 6-3 anul acesta, la Cluj) și 0-1 cu Johanna Konta, în fața căreia a pierdut chiar anul trecut, la Wuhan, 3-6, 6-3, 5-7.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version