Cotată cu şansa a doua la câştigarea turneului feminin de tenis de la Shenzhen (China), Simona Halep s-a calificat luni dimineaţa în optimile de finală ale competiţiei de 750.000 de dolari.

halep

Simona s-a chinuit cu sârboaica Jelena Jankovic, sportivă pe care a învins-o în trei seturi, 6-1, 3-6, 6-3, după o partidă care a durat o oră şi 49 de minute.

Graţie acestui succes, Simona şi-a asigurat un cec în valoare de 7.238 de dolari şi 30 de puncte WTA. Pentru sportiva noastră, locul 4 mondial, urmează, în optimi, un meci complicat disputat împotriva Katerinei Siniakova (Cehia), care a trecut, scor 6-3, 7-5, de chinezoaica Shuai Peng.

Ajunsă pe tabloul principal din postura de lucky-looser, Ana Bogdan a rezistat mai bine de două ore în faţa italiencei Camila Giorgi, dar a cedat în cele din urmă, scor 6-1, 6-7, 3-6.

În optimile de la Shenzhen vor mai evolua Monica Niculescu, cap de serie numărul 7, şi Sorana Cîrstea. Monica are o adversară facilă, chinezoaica Qiang Wang, dar Sorana are meci greu, cu Agnieszka Radwanska, locul 3 mondial, chiar dacă poloneza s-a chinuit în primul tur, 6-2, 6-7, 7-5, cu Yingying Duan.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version