Simona Halep, liderul mondial din tenisul feminin, s-a calificat joi seara în sferturile de finală ale Rogers Cup, turneu dotat cu premii în valoare de peste 2,8 milioane de dolari și care este găzduit de orașul canadian Montreal.

Simona a tras din greu pentru a ajunge în antepenultima fază a competiției, ea fiind obligată să joace două meciuri tari într-o singură zi din cauza condițiilor meteo nefavorabile care au dat programul turneului peste cap.

În prima parte a zilei, Simona a avut nevoie de trei ore și 10 minute pentru a se impune greu, scor 7-6, 4-6, 7-5, în disputa cu rusoaica Anastasia Pavliucenkova, ocupanta locului 28 mondial.

A fost un meci chinuitor, cu numeroase răsturnări de scor, dar în care Simona a arătat că a ajuns la maturitatea necesară pentru a gestiona și cele mai dificile momente.

Asta pentru că în setul decisiv, când deja ceasul bătea spre trei ore de joc, rusoaica a avut 4-2, dar Simona nu a dezarmat, precum în alte partide, și s-a bătut până la ultima picătură de energie.

După doar două-trei ore de pauză, românca a revenit pe teren pentru a juca și meciul din optimi cu nimeni alta decât americanca Venus Williams, ocupanta locului 14 mondial.

Chiar dacă și americanca a jucat două meciuri într-o singură zi, ea a stat doar 91 de minute pe teren cu Sorana Cîrstea, sportivă pe care a învins-o în minim de seturi, 7-6, 6-4.

Având mai mult timp de odihnă la dispoziție, Venus pornea mare favorită cu Simona, însă românca a evoluat imperiabil și practic a pensionat-o pe sportiva care are la activ 49 de turnee câștigate, dintre care șapte de Grand Slam.

A fost 6-2, 6-2, la capătul unui meci care a durat doar 74 de minute și care i-a asigurat Simonei 60.210 dolari și 190 de puncte WTA.

În continuare, românca are un culoar favorabil pentru câștigarea turneului, chiar dacă în sferturi dă peste Caroline Garcia, a șasea jucătoare a lumii.

Halep are palmares pozitiv cu franțuzoaica, respectiv 4-1 la victorii în meciuri directe și un succes clar obținut în acest an, 6-2, 6-3, în sferturile de finală de la Roma.

Totuși, rămâne de văzut modul în care Simona se va putea recupera după efortul depus joi, ea recunoscând că până la partida cu Garcia nu va face decât să ‘dorm, dorm și iarăși dorm’.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version