Simona Halep s-a calificat, vineri seara, în semifinalele turneului feminin de tenis de la Montreal (Canada), competiţie dotată cu premii în valoare de peste 2,7  milioane de dolari.

halep

Sportiva noastră a avut o evoluţie entuziasmantă împotriva rusoaicei Svetlana Kuzneţova, revenind de la 0-1 la seturi şi impunându-se cu 3-6, 6-1, 6-1.

Simona a intrat prost în meci, a cedat fără probleme primele game-uri ale partidei şi deşi s-a apropiat la 3-5 şi serviciu, nu a reuşit să gestioneze momentul de final al primului set.

Totuşi, după mai bine de 40 de minute în care s-a adaptat la loviturile extrem de puternice ale rusoaicei, Simona şi-a intrat în ritm, a început să o alerge pe Kuzneţova şi a ajuns să domine copios seturile 2 şi 3.

Constănţeanca îşi trece în cont un cec în valoare de peste 121.000 de dolari şi 350 de puncte WTA, dar nu are timp prea mult să se bucure de succes în condiţiile în care vineri seara va juca şi în sferturile de finală ale turneului de dublu, alături de Monica Niculescu. Cele două dau piept cu franţuzoaicele Caroline Garcia şi Kristina Mladenovic.

Românii se bucură de un succes remarcabil la Montreal, Horia Tecău şi Florin Mergea calificându-se şi ei în semifinalele turneului de dublu masculin, după 6-3, 6-3 cu gemenii Bob şi Mike Bryan, principalii favoriţi ai competiţiei.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version